Vardaglig matresa

Årets första färska sparris är tillagad och förtärd, den smakade utmärkt med Dijonvinägrette, ägg, stenbitsrom, potatis och laxfile från Bruksvallarnas rökeri.

Ja nu var det inte de
egenodlade plantorna som skördades. Det dröjer ytterligare några år tills dess. Nej vid närmare granskning visade det sig att sparrisen kom från Peru, senapen från Frankrike, fiskäggen från Tyskland och Bruksvallslaxen var tydligen odlad i Chile. Men äggen då? De var åtminstone packade i Valne, men var hönan genomlevt sina dagar stod inte på förpackningen. Potatisen var iallafall odlad i Jämtland.

Vad jag i min enfald trodde var en någorlunda närproducerad tillrättning visade sig vara allt annat än lokal, snarare global.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback